19 ukers venting er over

Skrevet av Birger Christensen,  07.04.2009
Artikkelbilde
Shotgun Charlie vant på åpningsdagen i fjor.

Torsdag er det 19 uker siden Øvrevoll avsluttet sesongen 2008. Nå skriver vi 2009, og vi gleder oss like mye som vi pleier å gjøre på denne tiden. På grunn av påsken er det ekstra tidlig starterklæring til åpningsdagen, men det betyr bare at vi må vente et par dager ekstra i spenning. Med Øvrevoll-programmet i hånden går tiden uansett fort.

(Programmet kan du laste ned til venstre på startsiden, under Sport og spill)

Som alltid er den første måneden forbeholdt sandbanen, eller flisbanen som den het de første årene. Den fyller i år sitt 25-årsjubileum og har vært en viktig og helt nødvendig faktor. Uten sandbanen måtte man ha startet betydelig senere og avsluttet sesongen tidligere. Dessuten er den en fin avlastning for gressbanen også på sommeren. Det første løpet på sandbanen gikk 21. mai 1984, og vi kommer tilbake til det når det nærmer seg jubileum.

 

Øvrevoll opplevde gode omsetningstall i 2008. Vi er spente på om den urolige situasjonen i verden også kommer til å påvirke spill til vår eneste galoppbane. Tallene for spill til lunsjgalopp har imidlertid vært veldig sterke, så det er lov til å håpe.

 

Det er som vanlig ikke lett å tippe eller spille til de første løpsdagene. Men for de som satser på en storpott, burde Øvrevoll være av interesse torsdag. V5 har ikke gitt under 10 000 en eneste gang de siste ti årene, og halvparten av åpningsdagene har gitt oss V5 på over 50 000. Det kan fort skje en smell eller to denne gangen også.

 

I fjor vant Marie og Jacob Fretheim de to første løpene, og før kvelden var omme, hadde også Luis Santos ridd inn to hester i vinnerpaddocken. Vi fikk vinnere fra Skoger, Nittedal, Enebakk og Sverige, samt to hester fra Øvrevoll. God spredning altså, og slik kan det fort bli igjen.

 

Totalt er 59 hester starterklært, og det må være greit når vi skriver midten av april. 16. april er det på Øvrevoll det skjer, og det er bare å ønske lykke til med en ny galoppsesong.

 

Vel møtt.

 

PROGRAMTIPS

1.LØP - ANZIO LØP  - 1100 DT

 

Bien Dicho var nummer to i fjorårets første løp. Har ofte en god avslutning på lager og får tipset her. Ticmosic er normalt et sikkert kort på 1100 meter på sandbanen. Ledet i fjor på åpningsdagen til 100 meter fra mål, men trengte da løpet. Gifted Lass har gått brukbare løp i Sverige, men heller ikke mer. Vant her på finaledagen i fjor med samme jockey som han får nå. Human Touch er et spennende bekjentskap. Får outsiderplassen i et løp hvor det neppe kommer til å skille mye.

 

Tips:

6 Bien Dicho – 2 Gifted Lass – 4 Ticmosic

Outs:  1 Human Touch

 

2. LØP – MAIDENLØP – 1600 DT

 

Dalmeny kommer med så vidt sterke prestasjoner fra Frankrike, at det burde kunne holde til seier. Ziwy Skate leverte solid innsats et par ganger i fjor, bør være et godt trippelobjekt. Medallic og Don Ricardo har også vist nok til en god premie. Flere av hestene har startet lite, og det kan selvsagt være rom for forbedringer.

 

Tips:

9 Dalmeny – 7 Ziwy Skate – 6 Don Ricardo

Outs: 4 Medallic

 

3. LØP – V5 1 - AFRICAN TARGET LØP – 1100 DT

 

Firefox har imponert flere ganger i Sverige i vinter. Sist ble det tredje etter et litt uheldig løp. Flashline er en rask treåring, kan fort matche sine eldre motstandere. Romund leder neppe ut mot oppløpet, kan spurte ned alle på en god dag. Axe møter enklere hester enn ved noen av løpene i fjor. Ikke helt umulig.

 

Tips:

3 Firefox – 8 Flashline – 6 Axe

Outs:  1 Romund

 

4. LØP – V5 2 - ARINAGA LØP – 2300 DT

 

Wattan hadde en flott sesong i fjor. Nærmer seg nok sitt maksimum, men får en sjanse til. Ace a Classic gikk også flere gode løp i fjor, dette ser ut som en grei oppgave. Monfalcone og Eatmydust har noen kilo å bære med, men begge har gjort flere fine løp på Øvrevoll. No More Fuzz er litt ujevn, men er skummel om utgangstempoet er det rette.

 

Tips:

8 Wattan – 3 Ace a Classic – 5 Eatmydust

Outs: 1 Monfalcone

 

5. LØP – V5 3 - APIARIST LØP – 1750 DT

 

Et flott løp med flere av banens beste hester på sandbanen. Mestseirende i 2007 og 2008, Ladies Unique og Mekong, møter spesialister som Gipsy Hall, Carlos Paz og Suffolk County. Artie Bucco ble skandinavisk mester, og Catfight tok en flott tredje i Derby. Da har vi ikke nevnt fjorårets hekkeløper Omoto Sando, samt meget gode Western Prospect. Dette er utvilsomt kveldens sportslige godbit, og vi gleder oss veldig til å se løpet. Å tippe det er imidlertid langt fra enkelt. På V5 tar vi med alle.

 

Tips:

1 Gipsy Hall – 2 Catfight – 4 Carlos Paz

Outs: 9 Suffolk County

 

6. LØP – V5 4 – DD 1 -  ASBESTASWECAN LØP  – 1600 DT

 

Desert Fuse kan ha fordel av løp i kroppen. Normalt et selskap som bør være overkommelig. Chopard er ikke veldig glad i å vinne. Her bør det dog være mulig å komme på talefot med de fleste. Jackie Khan og Totte er ubeskrevne blad, som ikke har vist all verden. Får plass på linjen på mistanke, samt at motstanden ikke ser så veldig hard ut. Det er imidlertid et litt lurt løp, og det kan fort smelle.

 

Tips:

3 Desert Fuse – 2 Chopard – 6 Totte

Outs: 5 Jackie Khan

 

7. LØP – V5 5 – DD 2 - ASBESTASWECAN LØP – 1600 DT

 

På åpningsdagen i fjor vant Shotgun Charlie med åtte lengder foran stallkameraten Definite Romance. Begge hadde en strålende spurt, og med skapelige innsatser i kroppen, tror vi fjorårets prestasjon gjentar seg. Prince Jonathan ble for øvrig nummer tre for ett år siden, og han kan gi Trond Jørgensen den etterlengtede seier nummer 500.

 

Tips:

5 Shotgun Charlie – 6 Definite Romance – 3 Tom Fix

Outs: 4 Reaching Nirvana

 

V5-forslag 540 rekker:

 

1.avd: 3-8-1

2.avd: 8 3 1 5

3.avd: Alle 9

4.avd: 3 2 5 6 9

5.avd: 5 Shotgun Charlie

 

 

 

Mari Vaadan tilbake i sadelen

Rune Haugens søster, Mari Vaadan er tilbake som lærling etter at hun avsluttet karrieren i mai 1998.

Hun var lærling i underkant av to år og red 38 løp og vant syv. Dessverre måtte hun avslutte karrieren på grunn av sykdom. De siste årene har Mari blant annet drevet gårdsbruk samtidig som hun har vært aktiv både i sprangridning og i feltritt.

 

Nye ryttere på Øvrevoll

I tillegg til Mari Vaadan er også Ismael Da Costa lærling. Han kom fra Brasil i fjor og jobbet også i England før han kom til Norge i fjor høst. Han red noen løp i fjor og går læretiden hos Cathrine Erichsen.

Trener Niels Petersen har også en ny brasiliansk jockey som har ridd godt i overkant av 100 vinnere. Rafael De Oliviera rir 52 kg og blir et godt tilskudd til Øvrevolls ryttergarde.

 

 

William Buick godt i gang i England

William tilbrakte en del av vinteren i Dubai og gjorde det meget bra med hele 22 vinnere. Det holdt til annenplass på jockeystatistikken etter antall seiere slått av Fernando Jara og med Richard Hills som tredje. Tilbake i England ble det seier på gressåpningen på Doncaster og deretter to vinnere på Lingfield.